>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маррей виграв домашню Олімпіаду, розгромивши Федерера

Британець Енді Маррей у 25 років завоював свій перший великий титул.

Маррей виграв домашню Олімпіаду, розгромивши Федерера
Фото: EPA/UPG

Боротьби в олімпійському фіналі не вийшло. Роджер Федерер так і не зміг відновитися ні фізично, ні психологічно після перемоги на Вімблдоні. А в півфіналі Олімпіади останні соки з нього вичавив Хуан Мартін дель Потро, який не бажав здаватися протягом 4,5 годин.

Тому у фіналі Федерер був блідою тінню себе звичного. Маррей же в гонитві за першим значущим титулом (і це після чотирьох поразок у фіналах турнірів Grand Slam) рвав і метав. У результаті шотландець приніс Великобританії олімпійське "золото" - 6:2, 6:1, 6:4. А Роджер в кожнім разі виграв свою першу індивідуальну олімпійську медаль (у Пекіні він став "золотим" у парі з Ваврінкою).

І подаємо вельми цікаву статистику матчу (показники Федерера ліворуч):

відсоток влучення першим м'ячем: 65% - 51%

ейси: 9 - 5

невимушені помилки: 31 - 17

брейк-пойнти: 0/9 - 5/10

вінерси (з урахуванням ейсів): 24/27

успішність виходів до сітки: 55% (18 з 33) - 75% (9 з 12)

Як бачимо, Федерер уже звично багато для цієї Олімпіади помилявся (а разом 141 раз(!) у шістьох матчах), вряди-годи не реалізував жодного брейк-пойнту, дозволяючи робити це суперникові (і це причина розгрому в перших сетах ), і незвично багато помилявся біля сітки (це почалося ще в матчі з дель Потро).

При цьому швейцарець на тлі поразки Джоковича від дель Потро в матчі за "бронзу" - 5:7, 4:6 - ще більше закріпився на першому рядку світового рейтингу. А серба на найближчих трьох турнірах очікує захист 3600 очок. Правда, для Роджера вимальовується проблемка у вигляді змужнілого нарешті Маррея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram