>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Президент Польщі - за суворе покарання для єврохуліганів

Коморовський закликав не політизувати ситуацію.

Президент Польщі - за суворе покарання для єврохуліганів
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський підтримує застосування суворих покарань до футбольних хуліганів, які влаштували безладдя в день матчу російської та польської збірних у вівторок, 12 червня, у Варшаві й інших містах під час Євро-2012.

Про це він сказав в ефірі програми "Крапка над "і" вчора ввечері.

"Зараз такий момент, коли дійсно, мабуть, Польська держава має застосувати більш суворі покарання, щоб убезпечити поляків від ризику, що спортивні події буде зіпсовано", - сказав Б. Коморовський.

Він назвав "абсолютними маргіналами" людей, які влаштували бійки в польській столиці, закликавши не виносити цю справу на міжнародний рівень.

"Винуваті хулігани, хулігани скрізь, і з ними варто боротися на стадіонах, на вулицях, а не звинувачувати одне одного, не робити з цього політичної гри, тому що нічого доброго з цього не вийде", - сказав президент Польщі.

Очільник Польської держави закликав покарати польських та іноземних хуліганів "дуже гостро і рішуче", зазначивши, що більшість поляків та іноземних уболівальників приїжджають на матчі Євро-2012 для того, щоб добре розважитися, а не влаштовувати безладдя.

Нагадаємо, 12 червня польська поліція була змушена використати водомети, сльозогінний газ і робити попереджувальні постріли, щоб заспокоїти псевдовболівальників з Росії та Польщі, які намагалися влаштувати бійки під час маршу російських фанатів до Національного стадіону у Варшаві.

Поліція затримала більш ніж 180 осіб, з яких понад 150 виявилися поляками, близько 25 - росіянами і ще декілька - громадянами інших держав.

Польські суди за останні два дні винесли вже близько 30 вироків у справах футбольних хуліганів, частину з них засуджено від 3 до 5 місяців в'язниці (декотрих умовно).

Зокрема, за даними польського інформаційного агентства РАР, щонайменше 6 громадян РФ, які брали участь у заворушеннях у Варшаві, швидше за все, кілька місяців пробудуть в ув'язненні в Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram