>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гран-прі Канади: обстановка тривожна...

Ситуація в Монреалі напередодні Гран-прі Канади непокоїть.

Гран-прі Канади: обстановка тривожна...
Фото: www.ctv.ca

Дійшло до того, що організатори перегонів вирішили скасувати традиційний День відкритих дверей, запланований на четвер. Утім, почасти ситуація перебільшена журналістами, хоча причини для хвилювань, безумовно, є, пише у своєму блозі на сайті F1 Goggles Емі Блек, одна з канадських уболівальниць.

Емі Блек: "Ситуація дійсно тривожна, хоча і сильно відрізняється від Бахрейну. Правда полягає в тому, що якісь заворушення в дні вікенду цілком можуть відбутися. І все-таки без перебільшень не обійшлося.

Уже понад місяць проходять щоденні демонстрації і марші, і переважно вони мають мирний характер, хоча кілька разів були арешти. Преса - і електронна, і друкована - зіграла свою роль у перебільшенні ситуації - так само було і в Бахрейні. Така політика протестуючим тільки на руку, оскільки привертає до них увагу, якої вони жадають.

Постери та листівки, розклеєні по місту, що закликають уранці перед перегонами перешкодити руху метро, перш за все, розраховані на увагу поліції та преси. Такі акції тільки налаштують уболівальників проти демонстрантів і можуть обернутися вуличними сутичками.

Вважаю, протестуючим студентам немає діла до економічного ефекту, який Монреаль отримує від проведення Гран-прі, до мільйонів доларів, які "Формула 1" дає місцевій економіці, що, своєю чергою, у вигляді податків поповнює міський бюджет. До речі, проблеми з підвищення плати за навчання пов'язані саме з бюджетом.

І, звичайно, молоді немає діла до простих канадських уболівальників, які мають єдину можливість у році подивитися перегони з трибун автодрому, при цьому витративши безглузді суми на готелі та ресторани, господарі яких накручують ціни до межі. До речі, деякі ресторатори розраховують тільки на доходи, отримані в дні Гран-прі, під час монреальського джазового фестивалю та міжнародного фестивалю гумору Just For Laughs - ці гроші допомагають їм протриматися цілий рік.

Якщо ви хочете протестувати - будь ласка, але не заважайте жити ні в чому не винним людям, які не мають до ваших проблем жодного стосунку. Увага, на яку ви розраховуєте, буде негативною, і вона не допоможе вам отримати те, чого ви хочете, навпаки, ваші шанси чогось домогтися, безумовно, знизяться".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram