ГоловнаСуспільствоЖиття

​Телефонний шахрай виманив у 15-річної дочки нардепа майже 140 тис. гривень

Дівчині повідомили, що її батьки нібито потрапили в ДТП.

​Телефонний шахрай виманив у 15-річної дочки нардепа майже 140 тис. гривень
Юрий Соловей
Фото: Макс Требухов

Телефонний шахрай у понеділок, 14 січня, виманив у 15-річної доньки народного депутата України Юрія Солов'я майже 140 тис. гривень, повідомляє івано-франківське видання "Курс".

Шахраї зателефонували дівчині і сказали, що її батьки потрапили в ДТП і потрібно терміново передати гроші таксисту, який повинен був відвезти їх з Івано-Франківська, де проживає народний депутат, в Одесу. Дівчина передала таксисту 1575 євро і 87,5 тис. грн (всього - близько 140 тис. грн).

Юрій Соловей звернувся із заявою про злочин в поліцію. Правоохоронці оперативно розшукали таксиста. Його затримали на території Івано-Франківської області дорогою до Одеси.

Таксист - мешканець Франківська, працює у місцевій службі таксі. У нього вилучили кошти і взяли пояснення. Гроші вже повернули Юрію Солов'ю.

В обласній поліції повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України - "шахрайство".

Попередньо встановлено, що таксист у змові з шахраями не перебував і не є співучасником злочину. Також відомо, що шахрай телефонував з Одеси. Правоохоронці його розшукують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram