ГоловнаСуспільствоЖиття

Парафіяни храму УПЦ МП у Чернівецькій області проголосували за перехід до ПЦУ

Жителі села Карапчів підтримали перехід понад 350 голосами.

Парафіяни храму УПЦ МП у Чернівецькій області проголосували за перехід до ПЦУ
Жители села Карапчив поддержали переход более 350 голосами
Фото: molbuk.ua

У Чернівецькій області церковна громада села Карапчів вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського Патріархату в Православну церкву України. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні вранці на зборах церковної громади, в яких взяли участь понад 400 місцевих жителів, передає УНІАН.

На зборах були присутні близько 30 представників колишньої УПЦ МП, які заявляли про неприпустимість переходу церкви Різдва Пресвятої Богородиці в ПЦУ.

"Секретар Чернівецької єпархії УПЦ МП Микита заявив на зборах, що "жодного Об'єднавчого собору не було", а дії ПЦУ - "розкольницькі". Після цього прихильники колишньої УПЦ МП біля церкви почали бити поклони і молитися", - йдеться в повідомленні.

На зборах виступив священик отець Георгій, який заявив, що справжня українська церква - це новостворена ПЦУ.

"У Біблії написано: "Хто руйнує церкву - того зруйнує Бог". У нас відібрали церкву ще в 1686 році, а світ тепер нам повернув цю церкву. 14 церков світу проголосували за нас. І це дійсно справжня українська церква", - наголосив він.

Після цього жителі Карапчева більш ніж 350 голосами підтримали перехід їхньої парафії в ПЦУ.

Раніше три парафії у Вінницькій області оголосили про перехід в ПЦУ.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада внесла зміни в закон "Про свободу совісті та релігійні організації", які зобов'язують Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву. Закон свідчить, що релігійна організація, керуючий центр якої розташований в державі агресора, зобов'язана вказати це у своїй назві.

УПЦ МП відмовилася змінювати назву і вирішила йти в Конституційний Суд. Глава РПЦ Кирило (Гундяєв) заявив, що зміна назви УПЦ МП "загрожує кривавими конфліктами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram