ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заблокувала інтернет-провайдера, що ретранслював Russia Today в Вінницькій області

Провайдер працював також з порушенням авторських прав.

СБУ заблокувала інтернет-провайдера, що ретранслював Russia Today в Вінницькій області
Стоп-кадр репортажа RT времен Майдана
Фото: www.youtube.com/RT на русском

Співробітники Служби безпеки України спільно з Департаментом кіберполіції блокували діяльність одного з інтернет-провайдерів Вінницькій області, який займався ретрансляцією російських пропагандистських каналів. Про це інформує прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що приватне підприємство без відповідної ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення продавало своїм абонентам програмну послугу IPTV", - йдеться в повідомленні.

Серед телеканалів, які пропонували глядачам, були заборонені для трансляції на території України російські пропагандистські канали, зокрема Russia Today.

Правоохоронці також задокументували ретрансляцію провайдером низки телевізійних каналів без відповідних угод з власниками авторських і суміжних прав. В результаті їм завдано збитків в розмірі декількох сотень тисяч гривень.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України проведено обшук в офісі приватного підприємства та виявлено технічне обладнання, яке, за попередніми висновками експертів, використовувалося для ведення протиправної діяльності.

Нагадаємо, раніше СБУ блокувала в Кропивницькому ретрансляцію восьми російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram