ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські військові інженери вирушили на розмінування Косова

Це перша місія з 2005 року.

Український підрозділ направили в Косові
Фото: mil.gov.ua
Український підрозділ направили в Косові

Підрозділ українських військових інженерів вирушив у Косово для робіт з розмінування і налагодження інфраструктури. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Уперше з 2005 року військовослужбовцям нашої частини випала честь брати участь у таких міжнародних миротворчих місіях", - сказав командир полку полковник Дмитро Овсянников.

Перед ротацією кожен кандидат пройшов посилену підготовку і ретельний відбір. На кожне місце розглядали кількох людей. Головними критеріями відбору були досвід участі в бойових діях, відмінна професійна підготовка, знання іноземних мов і відсутність попередніх миротворчих місій.

Підготовка до ротації була не тільки за специфікою мінно-вибухових речовин, а й з ретельним аналізом останніх політичних і соціальних тенденцій Косова.

"Крім англійської мови, всі наші військовослужбовці можуть привітатися, поставити елементарні питання і повідомити про небезпеку мовою місцевого населення. Також увесь особовий склад навчений надавати невідкладну першу медичну допомогу при травмах і пораненнях", - сказав командир українського національного контингенту майор Сергій Ковальчук.

Першим завданням українських військовослужбовців у складі багатонаціональних сил KFOR у Косові буде підготовка до відновлення однієї з магістральних доріг, яка проходить між важливими пунктами інфраструктури регіону. Це цілий комплекс робіт як з розмінування, так і з підготовки майданчиків для роботи важкої дорожньої техніки.

Український національний контингент перебуває в Косові у складі міжнародних сил з підтримки миру під патронатом НАТО-KFOR. Сили KFOR були створені відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН і увійшли в Косово 12 червня 1999 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram