ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві

Його спільників шукають.

Поліція затримала чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву.

Про це повідомила прес-служба столичної поліції в Фейсбуці.

Зловмисником виявилися 32-річний киянин. В його будинку провели обшук, під час якого вилучили планшети, мобільні телефони, рюкзаки, горючі рідини, клейку стрічку і одяг. Його спільників шукають.

Інцидент стався тиждень тому - повідомлялося, що невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю в бічні двері Андріївської церкви. В результаті загоряння не сталося і ніхто не постраждав. З місця події експерти вилучили скляну пляшку зі слідами кіптяви обмотану клейкою стрічкою, залишки частин інших пляшок і рюкзак.

"Охоронці пояснили працівникам поліції, що почули шум і згодом помітили, як хтось біжить. Вони пішли за ними, щоб зупинити невідомих, однак ті у відповідь застосували газові балончики і зникли", - йдеться в повідомленні.

Після вивчення записів з камер відеоспостереження поліцейські встановили, що до спроби підпалу причетний 32-річний місцевий житель, який раніше проблем із законом не мав. Йому оголосили про підозру і найближчим часом суд обере і йому запобіжний захід.

Кримінальне провадження розслідується за і ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку листопада президент України Петро Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram