ГоловнаСуспільствоПодії

Польські ультрас на сторіччя ЗУНР палили фаєри на кладовищі у Львові

Дирекція кладовища в поліцію не повідомляла.

Польські футбольні фанати ФК "Шльонськ" відзначили 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на львівському цвинтарі орлят.

Zaxid.net пише, що польський меморіал на Личаківському кладовищі вони відвідали ще в неділю, 4 листопада. Відомо про це стало тільки після того, як 9 листопада фанати опублікували фото цієї акції на своїй Facebook-сторінці.

Фото: facebook.com/WielkiSlask

Фото: facebook.com/WielkiSlask

"Організація "Велика Сілезія" для Львівських Орлят і кресовяків з нагоди 100-річчя героїчної оборони Львова відвідали цвинтар львівських орлят і як футбольні вболівальники віддали честь найбільшим польським героям, про яких проукраїнська польська держава забула", - йдеться в повідомленні на сторінці організації у Facebook.

"Це було під вечір у неділю. Ми вже потім по камерах подивилися, що всі ті хлопці несанкціоновано зайшли по двоє-троє через задні ворота кладовища. Всього їх було 12. Вони на кілька хвилин розгорнули транспарант і запалили фаєри. Це тривало від 3 до 5 хвилин. У поліцію ми не зверталися, оскільки вони відразу пішли і не здійснювали антиукраїнських провокацій", - розповів директор Личаківського кладовища Михайло Нагай.

На сайті фан-клубу "Wielki Slask" футбольні фанати також розповіли про своє відвідування школи №3 в Мостиськах з польською мовою викладання. Там, за їхніми словами, вони залишили частину подарунків, зібраних у Польщі, а також випили кави з директором школи. У Львові вони відвідали школу №10, де викладання теж ведеться польською мовою і так само залишили коробки з зібраними подарунками. Як йдеться у дописі, це канцелярські товари.

Фанати також написали, що відвідали площу Ринок, де їх "захват від Львова зіпсували офіційні українські урочистості" зі святкування сторіччя ЗУНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram