ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополит Константинопольського патріархату назвав дії РПЦ "сатанинськими"

"Ці їхні дії тішать лише антихриста".

Митрополит Константинопольського патріархату назвав дії РПЦ "сатанинськими"
Фото: Alanya-Orthodox

Екзарх Константинопольського Патріархату в Туреччині закликав вихідців з Росії, що живуть в цій країні, ігнорувати рішення Московського Синоду про розрив відносин з Константинополем і вважає це рішення сатанинським.

Про це повідомляє Alanya Orthodox.

Митрополит Пісидійський Сотирій, голова екзархату Сіде і Анталії, надіслав віруючим цих провінцій послання, в якому повідомив, що ніхто "не має права втручатися у внутрішні справи іншої єпархії без відома єпископа" і вказувати, в яких храмах причащатися. Митрополит Сотирій наголосив, що за управління паствою несе відповідальність виключно єпископ єпархії і ніхто інший.

На думку ієрарха, рішення Синоду Російської церкви розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом не має жодної сили "перед Христом і єдиною святою Церквою".

"Ці їхні дії тішать лише антихриста, який бореться з Христом і Його Церквою. Всі думаючі люди глибоко засмучені такими сатанинськими діями", - додав він.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета та УАПЦ Макарія, а також ухвалив рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, який в Росії вважають передаванням канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

15 жовтня Синод РПЦ в Мінську заявив про повний розрив спілкування з Вселенським Патріархатом. Це рішення означає, що священики РПЦ не зможуть здійснювати спільні богослужіння з представниками Вселенського патріархату, а миряни не зможуть причащатися в храмах Вселенського патріархату.

У РПЦ також запропонували скинути Патріарха Варфоломія і відкрити парафії в Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram