ГоловнаСуспільствоЖиття

Експерти обговорять ухвалення законопроекту про захист тварин

Законопроект внесли до парламенту рік тому, є шанси ухвалити його в першому читанні.

Експерти обговорять ухвалення законопроекту про захист тварин
Фото: EPA/UPG

07 листопада об 11:00 в межах інформаційного партнерства Інституту Горшеніна та Реанімаційного Пакету Реформ при підтримці сайту LB.ua  відбудеться круглий стіл на тему: "Нова європейська система захисту домашніх тварин - законопроект № 7267".

Захід відбудеться у прес-центрі Інституту Горшеніна (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18-б).

8 листопада Верховна Рада планує розглянути проект Закону №7267 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними. Цей проект Закону вперше адаптує українське законодавство до європейських стандартів в частині захисту тварин і при цьому враховує реалії українського сьогодення. Основою змін стала ратифікована Україною 18 вересня 2013 року Європейська конвенція про захист домашніх тварин. Законопроект було внесено до парламенту рік тому, і завтра він має шанси бути ухваленим ухваленим в першому читанні.

Про запровадження в українське законодавство поняття «благополуччя тварини», про зв’язок благополуччя тварини з реєстрацією і ідентифікацією тварин, про забезпечення реальної відповідальності за знущання над тваринами, про інфраструктуру для тварин, про вирішення проблеми безпритульних/бездоглядних тварин  - ці та інші питання щодо ситуації з програмою будуть обговорюватися під час круглого столу.

Спікери:

  • Василь Полуйко, заступник Міністра екології та природних ресурсів України
  • Ігор Клименок, директор державного підприємства «Агенство з ідентифікації і реєстрації тварин»
  • Харьков Сергій, заступник генерального директора «Київського зоологічного парку»
  • Коваленко Олексій, експерт групи Муніципальний розвиток коаліції Реанімаційний Пакету Реформ,  засновник експертної платформи ЗооРеформа, голова ГО "Форум ЮА-ВЕТ".

Акредитація:  Світлана Гуляницька, 099 280 1909

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram