ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони опублікувало карту замінованих територій на Донбасі

Карту розробили, щоб знизити кількість нещасних випадків, пов'язаних з вибухонебезпечними предметами.

Міноборони опублікувало карту замінованих територій на Донбасі
скриншот из карты

Міністерство оборони України опублікувало інтерактивну карту територій Донецької та Луганської областей, забруднених мінами та вибухонебезпечними пережитками війни. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

"За допомогою карти можна дізнатися назву, площу, тип, статус замінованої ділянки, тип загрози, тип маркування, організацію, яка звітує, і дату обстеження", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Міноборони, з початком агресії РФ на території Донецької та Луганської областей траплялися неодноразові випадки підриву військовослужбовців і цивільного населення на вибухонебезпечних предметах.

Інформаційну карту територій було розроблено з метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами.

Зазначається, що карту було створено Міністерством оборони України за сприяння неурядової організації The HALO Trust.

У міністерстві зазначили, що зараз Україна є однією з найбільш забруднених мінами і вибухонебезпечними пережитками війни держав у світі.

Нагадаємо, 30 вересня троє дітей загинули, підірвавшись на міні в окупованій Горлівці. У липні ще двоє підлітків підірвалися на міні під Горлівкою.

Як повідомлялося, з початку АТО групи розмінування ЗСУ знешкодили понад 17 тис. вибухонебезпечних предметів на Донбасі. Їм вдалося очистити близько 25 га сільгоспугідь, 70 га акваторії, 1152 км автомобільних доріг, а також 712 км залізниць, йдеться у повідомленні.

Водночас, за даними експертів, щоб повністю очистити території Луганської та Донецької областей від мін, Україні доведеться витратити 10-15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram