ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада з телебачення і радіомовлення перевірить 6 телеканалів, які не відзначили 100-річчя червоного терору

Телеканали недостатньо разів повторили інформацію про день пам'яті.

Нацрада з телебачення і радіомовлення перевірить 6 телеканалів, які не відзначили 100-річчя червоного терору

Рада з телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки 6 телеканалів, які не приділили належної уваги Дню пам'яті "червоного терору" 5 вересня. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Телеканали "1 + 1", Newsone, "Перший київський", Hromadske, "Правда тут Київ" і " 34 " (Дніпро ) не виконали "Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні жалоби (скорботи) і дні пам'яті".

Моніторинг показав, що мовники проігнорували вимоги, за якими 5 вересня необхідно було мінімум раз на дві години поширювати в ефірі інформацію про День пам'яті, о 12:00 оголосити хвилину мовчання, а також в певний час транслювати на екрані палаючу свічку або відповідне стилізоване зображення.

"Після проведення позапланових перевірок Національна рада розгляне їх результати на своєму засіданні і ухвалить відповідні рішення", - йдеться у повідомленні.

У Нацраді нагадали, що 5 вересня в Україні відзначали День пам'яті - 100 років з дня початку "червоного терору" - злочинної репресивної політики комуністичного режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram