ГоловнаСуспільствоПодії

Серед захоплених піратами біля берегів Нігерії моряків є українець

Ще двоє громадян України перебувають на судні.

Серед захоплених піратами біля берегів Нігерії моряків є українець
Фото: Marine Traffic

Один з 12 членів екіпажу швейцарського торгового судна MV Glarus, захопленого піратами в територіальних водах Нігерії, є громадянином України, інформує прес-центр Міністерства закордонних справ України.

"22 вересня 2018 року в акваторії Нігерійської затоки було скоєно піратський напад на торгове судно MV Glarus, на якому перебувало 19 членів екіпажу, в тому числі 3 громадяни України. В результаті нападу піратами було захоплено 12 членів екіпажу, серед яких один громадянин України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією МЗС, зараз судно перебуває на стоянці в районі міста Порт Харкорт з 7 членами команди, в тому числі з двома громадянами України, які перебувають на судні.

"Посольству України в Нігерії доручено встановити контакт з судновласником, нігерійськими правоохоронними органами з метою отримання інформації про вжиті заходи зі звільнення захопленого українського моряка, а також - з двома громадянами України, які залишилися на судні з метою надання необхідної допомоги", - відзначають в МЗС.

Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України в Нігерії.

Напередодні повідомлялося, що в територіальних водах Нігерії пірати викрали 12 членів екіпажу швейцарського торгового судна MV Glarus. Корабель вийшов з нігерійського порту Лагос з партією зерна. Напад піратів стався за 45 миль на північний захід від острова Бонні. Піратам вдалося захопити 12 з 19 членів екіпажу судна MV Glarus.

Нагадаємо, в травні з полону в Нігерії були звільнені шестеро українських моряків. Вони пробули в полоні понад місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram