ГоловнаСуспільствоЖиття

120 ОСББ по всій Україні готові скористатися "теплими кредитами", - голова київського ОСББ

За приблизними підрахунками, від держави їм потрібно 72 млн гривень.  

120 ОСББ по всій Україні готові скористатися "теплими кредитами", - голова київського ОСББ
Виктория Погорелова
Фото: Макс Требухов

120 ОСББ по всій Україні готові скористатися програмою "теплих кредитів", фінансування якої нині призупинено. Про це повідомила співзасновниця руху "ОСББ за "теплі кредити" і голова правління київського ОСББ "Мотор" Вікторія Погорєлова на круглому столі в рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного Пакета Реформ.

"120 конкретних ОСББ по всій Україні, від західних областей і до Сходу, люди в декількох кілометрах від лінії фронту готові брати ці кредити. А це 27 тисяч населення України... Ці люди вже готові платити свою частину, мають підрядників, але гроші на ці кредити в країні закінчилися", - розповіла Погорєлова.

За підрахунками цих ОСББ, для виконання всіх робіт їм потрібно орієнтовно 72 млн гривень державних коштів.

"Як співзасновниця руху ОСББ, я звертаюся до Володимира Борисовича Гройсмана, ви авторитет серед ОСББ, нам потрібна ваша публічна позиція на найближчому засіданні уряду, а потім конкретні кроки щодо вивільнення цих коштів. Ми готові почати роботи вже зараз і встигнути все до першого снігу" , - повідомила засновниця руху "ОСББ за "теплі кредити".

Погорєлова навела приклад використання "теплих кредитів" у своєму багатоквартирному будинку в Києві.

"Наше ОСББ невелике - це "хрущівка" на три під'їзди. Скористалися програмою "теплих кредитів" у 2016-2017 роках. Завдяки тому, що в Києві існує також місцева програма підтримки, за два роки - повторюся це невелика "хрущівка" - люди вклали власних коштів 192 тисячі, залучили коштів - 920 тисяч. Завдяки цьому, ми зробили утеплення, енергоефективні світильники, замінили вікна на енергоощадні, утеплили підлогу і перекриття горища. Ми порахували, якби нічого не робили, то сьогодні б платили вдвічі більше за опалення і ще б і жили в некомфортній температурі", - розповіла представник ОСББ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram