ГоловнаСуспільствоЖиття

Охоронцеві були пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину

У серпні 2017 року внаслідок аварії загинула 31-річна жінка-водій

Охоронцеві були пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину
Фото: Архивное фото

Поліція направила до суду кримінальні провадження стосовно учасників смертельної ДТП у Львівській області, в якому підозрюється бізнесмен, президент футбольного клубу "Карпати" Петро Димінський.

Прес-служба Національної поліції повідомляє, що слідчі завершили досудове розслідування за фактом свідомо неправдивих показань трьох учасників ДТП поблизу села Ямельня у Львівській області. Тоді, в серпні 2017 року, в результаті аварії загинула 31-річна жінка-водій.

Також зараз завершується розслідування справи щодо четвертого учасника цієї ДТП.

Як повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, в червні цього року з кримінального провадження за фактом ДТП у Львівській області було виділено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України - за фактом свідомо неправдиві показання свідка під час здійснення попереднього розслідування, з'єднаного з штучним створенням доказів захисту.

"Слідство завершило розслідування щодо трьох учасників цієї події. Їм оголосили підозри, направили провадження в суд - за помилковими свідченнями. Деякі учасники цієї дорожньо-транспортної пригоди приховали від слідства правду. Що стосується четвертої особи - розслідування закінчується, справа буде направлена до суду - також за неправдиві свідчення", - зазначив голова Нацполіції.

Ще одного, п'ятого учасника події, який за версією слідства є основним винуватцем ДТП, оголошено в розшук і зараз перебуває за межами держави.

Нагадаємо, 18 серпня минулого року на трасі Львів-Краковець. "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який був узятий під варту, а пізніше переведений під домашній арешт. У той же час родичі загиблої наполягали, що за кермом "Мерседеса" був сам Димінський.

Слідство призначило низку процесуальних дій, за підсумками яких було встановлено, що Борщ не керував машиною в момент аварії. Димінського було оголошено у всеукраїнський розшук, а МВС попросило Інтерпол оголосити його в міжнародний розшук. 22 серпня Димінський полетів до Швейцарії і з того часу в Україну не повертався.

Нацполіція повідомила про підозру Димінському 7 грудня. Під час слідства було встановлено, що саме він, а не його охоронець, спровокував ДТП. Охоронцеві були пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram