ГоловнаСуспільствоВійна

Наєв: Усі військові посади в "Л/ДНР" займають російські офіцери

Армійські корпуси бойовиків підпорядковуються Південному військовому округу Збройних сил Росії.

Наєв: Усі військові посади в "Л/ДНР" займають російські офіцери
Сергей Наев
Фото: mil.gov.ua

Усі військові посади "ДНР" і "ЛНР" на окупованій території України укомплектовані російськими офіцерами. Про це повідомив командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "Тиждень.uа".

За словами Наєва, 1-й і 2-й армійські корпуси, створені Росією на підконтрольних бойовикам територіях Донецької та Луганської областей, підпорядковуються Південному військовому округу Збройних сил Росії.

"Обидва корпуси входять до складу 8-ї загальновійськової армії, штаб якої розміщується в Новочеркаську. Саме з території Росії окупаційні війська отримують озброєння, боєприпаси, пально-мастильні матеріали, гроші і продовольство", - додав командувач.

Він зауважив, що військові посади - від командира роти і вище - в збройних формуваннях "ЛДНР" укомплектовані офіцерами з Росії. Причина такої організації роботи в тому, вважає Наєв, що російське командування не довіряє місцевому населенню, оскільки побоюється зради з боку жителів Донбасу.

Читайте: Без АТО: що далі?

"Комплектуються підрозділи російських окупаційних військ також переважно російськими "відпускниками" і "добровольцями" з-поміж засуджених злочинців, російських націоналістів та інших авантюристів, які вербуються для участі у війні в Україні російськими військкоматами", - сказав Наєв.

Нагадаємо, у четвер, 2 серпня, Українська сторона Спільного центру з контролю і координації повідомила про численні факти переміщення військової техніки на Донбасі в непідконтрольних уряду України районах. Зокрема, спостерігачі зафіксували на Донбасі "Гради".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram