ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Хмельницькій області зобов'язав чоловіка повернути борг 15-річної давності з відсотками

Суд не погодився з позицією першої інстанції і постановив стягнути 82433,74 грн компенсації.

Суд у Хмельницькій області зобов'язав чоловіка повернути борг 15-річної давності з відсотками
Фото: runews.su

Апеляційний суд Хмельницької області зобов'язав чоловіка повернути борг 15-річної давності і сплатити відсотки.

Про це повідомляють на сайті Судової влади України.

Суд не погодився з позицією першої інстанції і постановив стягнути 82433,74 грн компенсації з чоловіки, який більш ніж 15 років не повертав борг. Відзначають, що ця сума включає інфляційні нарахування, 3% річних за останні три роки (з урахуванням позовної давності) і судовий збір.

Початковий вердикт було винесено в 2000 році. Жінка-позивач отримала судове рішення, згідно з яким відповідач повинен був повернути їй позичені більш ніж 76 тис. гривень. Однак чоловік рішення суду не виконав і жінка знову звернулася до суду. Хмельницький міськрайонний суд їй у позові відмовив.

"Правовий аналіз норм ст. 525, 526, 599, 611, 625 Цивільного кодексу дозволяє зробити висновок про те, що наявність судового рішення про стягнення боргу за договором позики, яке боржник не виконав, не припиняє правовідносин сторін цього договору, не звільняє боржника від відповідальності за невиконання грошового зобов'язання, визначеного статтею 625 цього Кодексу", - йдеться у висновках Апеляційного суду.

Нагадаємо, органи Державної виконавчої служби з початку року стягнули з 64 працедавців більш ніж 175 млн грн заборгованості із зарплати на користь 13,5 тис. працівників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram