ГоловнаСуспільствоЖиття

У військовій частині в Києві виявили 176 тонн зіпсованої тушонки

Посадових осіб частини притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У військовій частині в Києві виявили 176 тонн зіпсованої тушонки
Архив
Фото: prom.ua

Комісія Міністерства оборони виявила у військовій частині №2788 у Києві 176 тонн непридатної для вживання тушонки.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного управління розвитку і супроводу Збройних Сил Вадим Старощук.

"Під час перевірки виявлено низку порушень вимог чинних нормативно-правових актів: виявлено продовольство без документів, які підтверджують якість і безпеку, а саме: тушковане м'ясо з яловичини в кількості більш ніж 176 тонн. Виготовлена ця продукція товариством з обмеженою відповідальністю "Візит", місто Узин, Київська область", - сказав він.

Старощук уточнив, що договір про закупівлю був укладений з товариством з обмеженою відповідальністю "Укрпродакорд".

Результати двох лабораторних досліджень підтвердили, що продукти не відповідали чинним вимогам.

Зазначають, що після проведення службового розслідування за наказом міністра оборони Степана Полторака відповідальних за інцидент посадових осіб військової частини притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Матеріали розслідування передано у військову прокуратуру.

Нагадаємо, станом на квітень майже 78 тонн неякісних харчових продуктів і більш ніж 30 тис. комплектів наборів сухих продуктів не були допущені на забезпечення Збройних Сил України.

Зазначимо, що до кінця 2019 року ЗСУ повинні повністю перейти на нову систему харчування з розширеним набором продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram