ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна відзначає День Національної поліції

Три роки тому перші патрульні поліцейські склали присягу.

Україна відзначає День Національної поліції
Фото: EPA/UPG

Національна поліція України сьогодні відзначає третій "день народження".

4 липня 2015 року нова українська поліція склала присягу. Першим містом, в якому вона запрацювала, став Київ. У цей день на Софійській площі співробітники нової поліції склали присягу на вірність Україні. Начальник управління патрульної служби Києва Олександр Фацевич зачитав текст присяги. Після цього всі присутні на Софійській площі виконали Гімн України.

Президент України Петро Порошенко, який був присутній на заході, привітав патрульних і нагадав про відповідальність, покладену на них. Майже місяць патрульна поліція Києва працювала в тестовому режимі і показала хороші результати своєї роботи.

Нагадаємо, реформа поліції в Україні почалася після Революції гідності в 2014 році. Восени 2014 року була представлена концепція реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалося створення Національної поліції.

2 липня 2015 року Верховна Рада прийняла закон "Про Національну поліцію". Основні завдання Нацполіції - реалізація державної політики в сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки та порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

Професійне свято Національної поліції України відзначають 4 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram