ГоловнаСуспільствоПодії

Організатора Маршу рівності побили у Кривому Розі

Потерпілий перебуває у лікарні.

Організатора Маршу рівності побили у Кривому Розі
Борис Золотченко
Фото: upogau.org

У суботу ввечері у Кривому Розі невідомі скоїли напад на голову оргкомітету фестивалю КривбасПрайд Бориса Золотченка. Про це пише УП з посиланням на Гей-Альянс України.

"Напад стався близько 18:30 біля головного корпусу Криворізького педагогічного університету. Понад десять молодих людей напали і побили Золотченка, коли він з друзями повертався додому після засідання оргкомітету фестивалю, в рамках якого планується проведення Маршу рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти", - йдеться у повідомленні.

“Свідки побиття відразу ж подзвонили в поліцію і повідомили про злочин. Проте вже через кілька хвилин вони отримали дзвінок від чоловіка, який представився співробітником райвідділу, і повідомив, що ніхто виїжджати на місце злочину не збирається, і опитувати свідків будуть тільки безпосередньо в райвідділі", - розповіли в Гей-Альянсі.

Як повідомили в Альянсі, це вже другий напад на Золотченка за цей рік. Кримінальне провадження за фактом його побиття в січні було закрито через "відсутність підозрюваних".

Зараз потерпілий перебуває у лікарні. У поліції інцидент наразі не коментували.

Серед іншого після нападу народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Facebook написав: "Негідники-збоченці ніяк не заспокояться і готують свій гей-парад у місті Кривий Ріг. Суспільство проти, а вони готують. Сподіваюся, суворі криворізькі шахтарі наваляють цим Соросівським шісткам по саме не можу".

Нагадаємо, 17 червня близько трьох тисяч людей взяли участь в "Марші рівності" у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram