ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала ще одного фігуранта справи про "вбивство" журналіста Бабченка

Також було заочно повідомлено про підозру В'ячеславу Пивоварнику, який перебуває в РФ.

СБУ затримала ще одного фігуранта справи про "вбивство" журналіста Бабченка
Архивное фото

Служба безпеки затримала підозрюваного в організації невдалого "вбивства" російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар.

За його словами, ця людина спілкувалася безпосередньо з підозрюваним в організації невдалого "вбивства" Бабченка Борисом Германом і відповідала за діяльність групи у складі трьох спеціальних бійців, які повинні були приїхати в Україну з Ростова-на-Дону.

"Під час операції громадянина "Т" було не тільки встановлено, але й затримано", - сказав Тиводар. Він також зазначив, що затриманому повідомлено про підозру і в причетності до підготовку терактів в Україні.

Також СБУ заочно повідомила про підозру в пособництві вбивству В'ячеславу Пивоварнику. На цей момент вживаються заходи для встановлення його місця перебування.

За інформацією СБУ, Пивоварник перебуває за межами України, а саме - на території Росії. Він є громадянином України.

Під час брифінгу Тиводар продемонстрував листування Пивоварника з Германом про підготовку до організації терактів на території України.

Нагадаємо, інформація про те, що Бабченка застрелили в його будинку в Києві, з'явилася ввечері 29 травня. Як виявилося, вбивство було інсценуванням українських спецслужб для захисту життя журналіста, також правоохоронцям вдалося затримати передбачуваного організатора злочину - Бориса Германа. Його заарештовано на два місяці.

На суді Герман назвав людину, яка, за його словами, стоїть за замахом - В'ячеслав Пивоварник. Він "у приватному фонді Путіна відповідає за Україну і теракти".

Виконавцем "убивства" назвав себе волонтер, учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк.

Силові відомства стверджують, що слідство отримало список 47 потенційних жертв завдяки інсценуванню вбивства Бабченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram