ГоловнаСуспільствоПодії

В Ірпені стафордширський тер'єр відкусив жінці кисті рук

Жінка втратила кисті обох рук.

В Ірпені стафордширський тер'єр відкусив жінці кисті рук
стаффордширский терьер (архивное фото)
Фото: vetinfo.com.ua

В Ірпені стафордширський тер'єр сильно покусав жінку.

Про це повідомляють на сайті поліції Київської області.

Повідомляють, що інцидент стався пізно ввечері на території одного з приватних будинків. Собака несподівано накинувся на жінку і сильно покусав її. На момент прибуття поліцейських сусідам вдалося закрити розлючену тварину в кімнаті будинку.

Щоб заспокоїти собаку, працівники поліції викликали спецслужбу зоозахисників. Після введення декількох доз транквілізаторів тер'єра відвезли у ветеринарну клініку.

Жінку у тяжкому стані доправили до лікарні. Подробиць про травми, які вона отримала, поліція не повідомила, але ЗМІ повідомляють, що жінка втратила кисті обох рук.

"На жаль, жінка отримала дуже серйозні ушкодження - у неї травматична ампутація кистей обох рук. Постраждалу терміново доправили в лікарню. Собаці за допомогою спеціальної рушниці ввели снодійне співробітники служби захисту тварин", - розповів "Фактам" речник поліції області Микола Жукович.

Він уточнив, що стафордширський тер'єр, який гуляв у дворі, накинувся на матір свого господаря, яка вийшла з дому. Закривавлена жінка намагалася сховатися, але собака кинувся за нею.

Нагадаємо, в Харківській області сусідський пес вирвався з вольєра і напав на чотирирічного хлопчика.

Від отриманих травм дитина померла.

У 2016 році міськрада Львова затвердила нові правила поводження з тваринами. Згідно з правилами, американського стафордширського тер'єра вказано в переліку порід собак, власники яких зобов'язані вигулювати їх тільки в намордниках. Крім того, власники таких собак повинні мати страховий поліс на випадок заподіяння шкоди третім особам.

У липні 2017 року в жительки Львова суд конфіскував бійцівського пса, який вкусив дитину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram