ГоловнаСуспільствоЖиття

Бабченко розповів про деталі спецоперації

Російський журналіст дав прес-конференцію.

Перед початком судового засідання про запобіжний захід для затриманого Бориса Германа, російський журналіст Аркадій Бабченко дав прес-конференцію і розкрив подробиці подій у день спецоперації.

"О 18:00 прийшов гример, до цього моменту ми придумали, як все це буде. Вирішили, що "вбивця" зайшов зі мною за плечима і, поки я відкривав двері в квартиру, він вистрілив мені в спину. Мені показали, як падає людина, як у мене йде кров при пробитій легені і так далі ... кров у мене була свиняча", - сказав Бабченко.

Футболку журналіста прострелили заздалегідь. Після відходу гримера дружина Бабченка, Ольга, подзвонила в поліцію. Поліцейські не знали про інсценування.

З лікарями "швидкої допомоги", де Бабченко нібито помер по дорозі в лікарню, журналіст приїхав у морг, де і перебував до ранку наступного дня.

Зараз Бабченко живе в місці, що охороняється. Він додав, що відчуває себе в безпеці і планує написати кілька книг.

Нагадаємо, 30 травня співробітники СБУ затримали підозрюваного в організації замаху на вбивство Бабченка - ним виявився виконавчий директор УНРП "Шмайсер" Борис Герман. За інформацією СБУ, саме вбивство Бабченка замовили російські спецслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram