ГоловнаСуспільствоВійна

Два диспансери в Торецьку потрапили під обстріл

Пацієнти не постраждали, їх евакуюють подалі від лінії фронту.

Вранці 24 травня бойовики обстріляли прифронтове місто Торецьк. Під снаряди потрапили туберкульозний і психоневрологічний диспансери.

У медустановах, які розташовані на вулиці Гайдара, перебували 13 пацієнтів і троє співробітників. Вони не постраждали. У будівлях пошкоджено дах, вікна, перебито газову трубу.

"Кілька мін розірвалися в подвір'ї психіатричного диспансеру - пошкоджено дах будівлі та вибито шибки. Ще кілька "прильотів" у тубдиспансер - за повідомленням головного лікаря, пошкоджено щонайменше 32 вікна", - написав у фейсбуці голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський.

Департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА доручено перевести пацієнтів у лікарні Слов'янська і Краматорська, що розташовані на відстані від лінії зіткнення.

Поліція Донецької області повідомила, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.258 Кримінального кодексу - терористичний акт.

Оновлення 14:45. За даними української сторони Спільного центру контролю і координації (СЦКК), по населеному пункту Торецьк вранці 24 травня стріляли з артилерійських систем калібру 152 мм і мінометів калібру 120 мм.

Щонайменше 35 фугасно-осколкових снарядів повітряного розриву і мін влучили в будівлі диспансерів. Зафіксовано пошкодження стін і вікон медичних установ, газону і декількох автомобілів.

Про обстріл повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram