ГоловнаСуспільствоЖиття

Друкарня в Києві відмовилася друкувати банери на підтримку Сенцова

Працівники нічної зміни "не розібралися".

Одна з київських друкарень відмовилася друкувати банери для акції на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Банери у 24 PRINT замовив Комітет солідарності з кримськими заручниками, передає 5 канал.

"Одна з активісток, яка займалася дизайном, послала ці плакати туди, щоб отримати рано-вранці відповідь, що "ми не можемо надрукувати ці зображення через їх політичний характер", - розповідає співкоординатор Комітету Максим Буткевич.

Така відповідь обурила замовників.

"Був плакат "Свободу Олегу Сенцову", "Свободу в'язням Кремля", плакат "Звільнити кремлівських заручників" і плакат із переліком імен 64 українських ув'язнених, які утримуються в тюрмах за політичними звинуваченнями на території Росії і в окупованому Криму. Ці картинки, через їх політичний характер, не захотіла надрукувати ця друкарня", - розповів Буткевич.

Після негативного розголосу директор друкарні заявив, що замовлення надійшло вночі і працівники просто не розібралися.

"Люди в нічну зміну побачили червоні плакати - "в'язень", "політв'язень", - вони вирішили не брати на себе цю відповідальність. І помилково відмовилися друкувати цю інформацію. Вранці, коли мені доповіли, показали макети ці, я говорю: давай зателефонуємо, скажемо людям, що надрукуємо". Ми, звичайно, шкодуємо, що так сталося. Крім того, ми абсолютно не проти руху за свободу Олега Сенцова", - пояснив директор друкарні 24 PRINT.

Нагадаємо, 16 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ і в анексованому Криму. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера до 20 років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram