ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області згоріла дерев'яна церква УПЦ МП

Попередня причина займання - коротке замикання.

У Житомирській області згоріла дерев'яна церква УПЦ МП
Фото: zhytomyr.dsns.gov.ua

У Житомирській області згоріла дерев'яна церква.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Повідомлення про пожежу в дерев'яній будівлі Свято-Успенського храму Української православної церкви Московського патріархату в с. Годиха Романівського району надійшло близько першої години ночі. Місцевий житель розповів, що побачив у вікні церкви вогонь.

За адресою були відправлені черговий караул 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Також додатково на допомогу виїхали бійці частини спеціальної пожежної техніки з Житомира.

"На місці події з'ясувалося, що вогонь уже встиг охопити всю будівлю. Через високу температуру до прибуття оперативно-рятувального підрозділу місцеві жителі не могли самостійно вжити заходів для ліквідації загоряння", - йдеться в повідомленні.

Рятувальникам удалося локалізувати пожежу о 2:10 і повністю ліквідувати о 5:20.

Фото: zhytomyr.dsns.gov.ua

"Унаслідок надзвичайної події вогнем знищено будівлю. Однак рятувальники не допустили подальшого перекидання вогню на хвойний ліс, який розташований поруч. Загиблих і травмованих немає", - повідомили в ДСНС.

Усього на гасінні пожежі працювало 8 представників особового складу і дві одиниці техніки. Попередня причина займання - коротке замикання в електромережі. Остаточні причини з'ясовують фахівці.

Нагадаємо, 2016 року в Житомирській області повністю згоріла дерев'яна церква, побудована в XIX столітті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram