ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Охматдит" планує за два місяці перейти на електронний облік ліків

Головлікар "Охматдиту" Ірина Садов'як розповіла про труднощі обліку ліків.

"Охматдит" планує за два місяці перейти на електронний облік ліків
Ирина Садовьяк
Фото: Макс Требухов

У національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" працюють над упровадженням електронної системи обліку лікарських засобів. Про це заявила головний лікар лікарні Ірина Садов'як в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами головлікаря, вести облік ліків на складі клініки дуже важко через відсутність єдиної інформаційної системи.

"Уся інформація існує на паперових носіях, це дуже складно. Не можна зайти в систему і подивитися наявність препаратів на конкретний момент, уся інформація розташована в паперових накладних, які віддаються зі складу у відділення, звідти - в бухгалтерію, потім знову на склад", - сказала Садов'як.

"Ми зараз вводимо електронну систему обліку. Сподіваюся, що вона запрацює місяців через два. Виявилося, що створити таку систему непросто. По-перше, в "Охматдиті" не було для цього необхідної кількості комп'ютерів, але зараз спонсори подарували нам 40 комп'ютерів, які ми використовуємо для нової системи. Комп'ютери будуть встановлені для кожної старшої медсестри кожного відділення і кожного центру, для бухгалтерії, для складу. Звичайно, цього недостатньо для повноцінної роботи системи, але це тільки початок", - зазначила головний лікар.

Садов'як також повідомила, що після запуску електронної системи в лікарні будуть вести в електронній формі історії хвороби стаціонарного пацієнта. Це дозволити медикам знати не тільки про кількість препаратів і їх розподіл, а й про потреби кожного пацієнта.

Нагадаємо, 26 квітня в "Охматдиті" почав приймати пацієнтів новий лікувальний корпус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram