ГоловнаСуспільствоЖиття

ДержНС просить закрити столичний "Дитячий світ" через порушення пожежної безпеки

Порушення також виявлено в дитсадку, школі і на території музею в Пирогові.

ДержНС просить закрити столичний "Дитячий світ" через порушення пожежної безпеки
Фото: google.com/maps

Держслужба з надзвичайних ситуацій у Києві просить суд призупинити роботу універмагу "Дитячий світ", дитячого садка №171 та гімназії №261 через порушення пожежної безпеки.

Про це повідомила прес-служба ДержНС за результатами проведених перевірок.

Згідно з актами перевірок, в столичному універмазі "Дитячий світ" за адресою вул. Малишка, 3 частина приміщень не обладнані автоматичними установками пожежогасіння та сигналізації, система оповіщення не функціонує належно, пожежні виходи захаращені, стан вогнезахисного покриття колон і перекриттів на одному з поверхів не перевіряється, займисті матеріали зберігаються у неналежних умовах, покажчики виходів не працюють. Крім того, виявлені й інші серйозні порушення.

У гімназії №261 на вул. Бажова, 6а не працює пожежна сигналізація, приміщення не обладнані системою оповіщення, двері приміщень і пожежні крани не встановлені належно і утримуються в неналежному стані.

У дитячому садку №171 на вул. Хрещатик, 25 недостатня кількість евакуаційних виходів, а наявні не відповідають вимогам протипожежної безпеки, неналежно встановлені двері, стіни оббиті займистими матеріалами, не перевірена ізоляція електромереж, приміщення не обладнані системами оповіщення і керування евакуацією, а також системою автоматичної пожежної сигналізації.

ДержНС також просить призупинити роботу столярного цеху на території Національного музею народної архітектури та побуту України в с. Пирогово.

Заяви про часткове припинення роботи об'єктів передали в адміністративні суди.

Нагадаємо, ДержНС також має претензії до пожежної безпеки в ТРЦ "Магеллан" і "Дрім Таун".

Наприкінці березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити всі торгово-розважальні центри, кінотеатри і школи на предмет пожежної безпеки. Доручення він дав після трагедії в російському Кемерові, де через пожежу в торгово-розважальному комплексі "Зимняя вишня" загинули 64 людини, зокрема 41 дитина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram