ГоловнаСуспільствоЖиття

За півроку СБУ отримала 100 запитів на дозвіл гастролей російських артистів

Відмову дістали троє з них. У двох випадках виявлено порушення.

За півроку СБУ отримала 100 запитів на дозвіл гастролей російських артистів
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України отримала 100 запитів про дозвіл гастролей російських артистів і відмовила трьом з них від початку дії відповідного закону.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит "Українських Новин".

"З моменту вступу в дію закону... Службою безпеки України опрацьовано близько 100 запитів від організаторів зазначених гастролей. На цей час виявлено законні підстави для недопущення до гастрольних заходів в Україні трьох громадян країни-агресора, про що поінформовано організаторів", - йдеться в повідомленні.

Спецслужба не розкриває імен російських артистів, гастролі яких заборонені, посилаючись на те, що така інформація може завдати значної шкоди їхній репутації.

Крім того, СБУ виявила два факти порушення процедури проведення гастролей російських артистів.

"За вказаний період виявлено два випадки порушення організаторами гастрольних заходів термінів подачі запитів, передбачених законом України "Про гастрольні заходи в Україні", про що поінформовано Міністерство культури для притягнення їх до відповідальності", - наголошується в повідомленні.

Хто саме порушив положення закону, спецслужба також не зазначила.

Нагадаємо, 16 листопада 2017 року набув чинності закон, який передбачає обов'язок організаторів гастролей заздалегідь повідомляти СБУ про проведення заходів за участю російських артистів. Якщо учасником запланованого заходу є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше, ніж за 30 днів до дня проведення заходу подає запит на отримання дозволу.

Крім того, законом регламентовано, що організатор гастролей, який порушив ці вимоги, несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат (від 170 до 340 тис. гривень).      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram