ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-інспектор ДАІ, який в'їхав у натовп біля церкви в центрі Львова, отримав умовний вирок

Макаришин визнав свою провину і "бере участь у благодійній та волонтерській діяльності".

Екс-інспектор ДАІ, який в'їхав у натовп біля церкви в центрі Львова, отримав умовний вирок
Фото: facebook.com/groups/govarta1

Екс-інспектора ДАІ Віктора Макаришина, який у червні 2017 р. в'їхав позашляховиком у натовп людей біля церкви в центрі Львова, в результаті чого загинула одна жінка, засудили на два роки умовно.

ZAXID.NET повідомляє, що Галицький райсуд Львова також зобов'язав 49-річного Макаришина сплатити 250 тис. грн ще одній постраждалій в результаті цього ДТП жінці, якій вдалося вижити після наїзду автомобілем.

Екс-інспектора ДАІ також на рік позбавили права керувати автомобілями.

Відзначається, що м'яке покарання Віктору Макаришину обрали враховуючи те, що він визнав свою провину і "бере участь у благодійній та волонтерській діяльності".

Як випливає з рішення суду, автомобіль підсудного був повністю справний, проте Макаришин однаково втратив над ним контроль, хоча мав тривалий водійський стаж. Видання нагадує, що дивні дії водія відразу ж після цієї трагічної ДТП породили низку припущень у тому, що в Toyota Land Cruiser заклинила педаль газу.

Жінка, якій вдалося вижити в результаті наїзду, окремо вимагала у Віктора Макаришина компенсувати 500 тис. грн моральної шкоди. І хоча сам екс-інспектор ДАІ заперечив проти цього позову, суд частково задовольнив його, зобов'язавши Макаришина виплатити постраждалій половину заявленої суми.

Знаково, що в рішенні суду не згадується про якесь відшкодування за загибель жінки, яка померла відразу на місці ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram