ГоловнаСуспільствоПодії

Біля станції метро "Лісова" в Києві підірвали гранатою автомобіль (оновлено)

Постраждала одна людина.

На Броварському проспекті в Києві біля станції метро "Лісова" вибухнули гранати, повідомляє dtp.kiev.ua.

У результаті інциденту згорів автомобіль "Тойота Камрі", злочинці втекли.

"Жесть у Києві на "Лісовій": підірвано дві гранати, згоріла "Тойота Камрі", є постраждалі, двоє бандитів втекли в напрямку Броварів. Остаточне число постраждалих на цей момент невідомо. Точно знаємо, що осколком поранено1 людину, їй надають допомогу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, поліція оголосила план "Перехоплення". Броварський проспект перекрито в напрямку Броварів.

За даними Києва оперативного, на Броварському проспекті на ходу загорівся автомобіль. При цьому видання додає, що за словами очевидців, "стався вибух, одразу після якого двоє молодих людей у синій формі камуфляжу втекли в бік міста Бровари".

Оновлення 08:17. Поліція Києва вранці в середу повідомила, що машину підірвав гранатою невідомий поруч із зупинкою громадського транспорту. Одну людину з осколковим пораненням доставили в лікарню. На пошуки зловмисника орієнтовано всі патрульні наряди і оперативників столиці. Введено план "Сирена".

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice/

Оновлення 09:32. Помічник нардепа Семена Семенченко Юрій Зубар у фейсбуці пише, що у підірваному авто перебував працівник Служби безпеки України, а кидав гранати колишній "беркутівець", а зараз сержант поліції полку особливого призначення Іващенко Володимир Юрійович. Він нібито вчинив опір працівникам СБУ, кинув дві гранати і втік.

Сам Семенченко у фейсбуці пише, що такі дані повідомляють "у кожній патрульній машині".

Оновлення 11:45. Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська підтвердила цю інформацію.

"Це була спецоперація Служби безпеки. Наші співробітники намагалися затримати торговця зброєю. Ним виявився поліцейський. Коли він зрозумів, що це співробітники Служби безпеки, які хочуть його затримати, він кинув гранату й утік", - розповіла вона в ефірі 112 каналу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.348 Кримінального кодексу - зазіхання на життя співробітника правоохоронних органів.

Раніше повідомляли, що знайдені в наметовому містечку біля Ради гранати виявилися бойовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram