ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил біля Станиці Луганської не відбулося

Бойовики не дотримуються перемир'я.

Розведення сил біля Станиці Луганської не відбулося
Архив
Фото: Олександр Ганущин

У районі смт Станиця Луганська Луганської області в понеділок, 5 березня, не відбудеться розведення сил і засобів.

Про це заявив представник української сторони Спільного центру з контролю і координації припинення вогню і розмежування сторін Роман Юрчило, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогодні незаконні збройні формування не дотримуються домовленості.

"Вони відкрили вогонь у районі двох населених пунктів уже буквально через годину після чергового повного припинення вогню з 00:01 5 березня. Розведення сил і засобів у районі Станиці Луганській не відбудеться", - сказав Юрчило.

Нагадаємо, за умови дотримання режиму тиші в районі н.п. Станиця Луганська 5 березня 2018 мало відбутися розведення сил і засобів.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня, а біля Петровського 7 жовтня. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці багаторазово зривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram