ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Дніпрі та Харкові відмовилися скасувати "газові" канікули

Заняття у навчальних закладах цих міст відновлять 12 березня.

У Дніпрі та Харкові відмовилися скасувати "газові" канікули
Фото: zn.ua

У Дніпрі та Харкові не відмовляться від канікул, які оголосили в зв'язку з економією газу, і відновлять навчання в навчальних закладах тільки 12 березня. Про це повідомили мери міст Борис Філатов і Геннадій Кернес на своїх сторінках в Facebook.

"Дорогі діти, не нервуйте. Будуть вам канікули. Тепер скажіть спасибі вже дядьку Борі. Нічого ми міняти не будемо. Заняття в школах поновлюються тільки 12 березня. У кого, кого, а у ідіотів ми на поводу ходити не будемо", - написав мер Дніпра Борис Філатов.

Він також зазначив, що наказ Міносвіти про відновлення занять надійшов в мерію о 16:52 в суботу.

"Ніхто, жодна душа в міністерствах, не подумала про те, що батьки перебили бабусь і дідусів, взяли відгули, хтось поїхав, хтось приїхав, всі змінили плани", - обурився Філатов.

Мер Харкова Геннадій Кернес також прийняв рішення, що заняття в загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах міста відновляться 12 березня, як і було вирішено раніше.

У Департаменті науки і освіти ХОДА це пояснили поганими погодними умовами, низьким температурним режимом в установах освіти, нібито, приміщення "необхідно прогріти", а також тим, що багато студентів і школярів вже встигли роз'їхатися.

Нагадаємо, 2 березня в зв'язку з нестачею газу в країні Міністерство освіти і науки рекомендувало всім навчальним закладам призупинити роботу з 2 до 12 березня включно.

Вранці 3 березня Президент Порошенко заявив, що критичну ситуацію з газопостачанням в країні подолали. Після цього Міносвіти з посиланням на рішення кризового комітету Міненерговугілля повідомило, що з понеділка, 5 березня, всі навчальні заклади можуть відновити роботу в звичайному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram