ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі Януковича допитують депутата Держдуми (оновлено)

Ілля Пономарьов каже, що РФ збиралася втрутитися в справи України з вересня 2013 року.

У справі Януковича допитують депутата Держдуми (оновлено)
Илья Пономарев
Фото: Катерина Серко

В Оболонському суді Києва проходить засідання у справі державної зради Віктора Януковича. У цей момент допитують депутата Держдуми Іллю Пономарьова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua із зали суду.

"Стало зрозуміло, що будуть захоплювати території, що будуть військові операції, на початку березня 2014 року. Те, що Росія буде втручатися в справи України, було зрозуміло з вересня 2013 року, коли почали говорити про євроінтеграцію", - заявив Пономарьов.

Він також розповів, що за Януковича працювала нестандартна схема, пов'язана з державними єврооблігаціями (близько 15 млрд євро), і дохід від цих облігацій отримувала не країна, а екс-президент України. "Взагалі було завдання зацікавити фінансово сім'ю Януковича", - зазначив депутат.

Усі питання про облігації адвокати обвинуваченого намагаються оскаржити.

Оновлення 13:10. Після закінчення допиту в коментарі журналістам екс-депутат розповів, що облігації, які отримала сім'я Януковича за те, щоб залишатися у сфері впливу Росії, пішли на фінансування війни на Донбасі.

У суді оголосили перерву, після якого розглянуть клопотання адвокатів захисту про список свідків.

Нагадаємо, військова прокуратура передала справу до суду в березні 2017 року. Екс-президента України звинувачують у державній зраді й інших тяжких злочинах (ч.5 ст.27, ч.3 ст.110, ч.1 ст.111, ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram