ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат заявив у прокуратуру про тортури кримського татарина, якого звинувачують у "розпалюванні ненависті"

Раніше суд в Криму відправив Ісмаїла Рамазанова в СІЗО на 30 діб.

Адвокат заявив у прокуратуру про тортури кримського татарина, якого звинувачують у "розпалюванні ненависті"
Архив
Фото: telegraf.com.ua

Адвокат Олексій Ладин звернувся в прокуратуру Криму з заявою про побиття силовиками його підзахисного, жителя селища Новий Світ Ісмаїла Рамазанова під час обшуку в будинку і затримання.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Мій підзахисний повідомив мені про те, що співробітники ФСБ застосували до нього тортури, а також психологічне насильство з метою примусу до обмови себе", - заявив Ладин.

Як розповів адвокат, на початку обшуку в будинку силовики зайшли в кімнату Рамазанова, накинули на нього куртку і побили. Після обшуку кримського татарина затримали і відвезли на автомобілі Газель, в машині його також били тривалий час, завдаючи ударів по спині, в ділянку нирок, по голові, в ділянці потилиці, по руках і ногах, вивертали пальці.

"Протягом майже двох діб йому не давали води та їжі. Під час тортур співробітники ФСБ примушували його до самообмови", - розповів Ладин.

Про це також заявляв сам Рамазанов 24 січня на засіданні підконтрольного РФ Сімферопольського райсуду Криму з обрання йому запобіжного заходу. Однак суд не вважав за потрібне викликати Рамазанову швидку допомогу і оглянути його стан здоров'я.

Також Ладин подав апеляційну скаргу на рішення суду утримувати Рамазанова в СІЗО протягом 30 діб.

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня після обшуку за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ. Він звинувачується в тому, що використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, що, за висновком експерта, збуджує ненависть до групи осіб "російські". Крім того, під час обшуку у Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет з патронами від пістолета Макарова його синові підкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram