ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі поліцейські застрелили "сталініста", який поранив трьох правоохоронців

Один поліцейський у важкому стані.

В Одесі поліцейські застрелили "сталініста", який поранив трьох правоохоронців
Фото: dumskaya.net

Правоохоронці Одеси проводять спецоперацію із затримання озброєних злочинців.

Про це повідомляє "Думская".

"Прямо зараз біля школи №122 на Новосельського, 48 затримують озброєних злочинців. Очевидці повідомляють про стрілянину і поранених співробітників поліції. Один чоловік, судячи з усього, загинув", - пише видання.

За словами свідків, загинув 60-річний житель будинку №48.

"У нього давно вже знесло дах, він вискочив з пістолетом і почав стріляти... Щоправда, поліція тримає під стіною і обшукує ще кількох людей, тож, що відбувається, поки незрозуміло", - розповів один із жителів.

Фото: dumskaya.net

У поліції підтвердили факт перестрілки, але подробиць не повідомили, повідомляє "Українська служба інформації".

Відзначають, що на вулицю з дворів вийшли декілька озброєних людей і відкрили вогонь. Один чоловік отримав поранення.

На місце прибули медики швидкої допомоги, які констатували смерть чоловіка. За повідомленнями очевидців, нападники зникли у дворах. На цю вулицю висунувся спецназ.

Фото: dumskaya.net

Також є інформація, що двох учасників перестрілки важко поранено. За повідомленням очевидців, у перестрілці брали участь поліцейські.

На місце прибув голова Одеського ГУ Нацполіції Дмитро Головін. Він узяв керівництво операцією на себе. Спецназ увійшов у внутрішній двір поряд із місцем перестрілки. Поліцейські за допомогою гучного зв'язку просять тих, хто стріляв, здатися.

Оновлення. Під час затримання троє поліцейських отримали вогнепальні поранення, який стрільця ліквідовано. Про це повідомив радник голови Нацполіції Одеси Руслан Форостяк.

"Злочинця застрелили на місці, троє поліцейських поранені, один важкий, перебувають у медичному закладі", - написав він у Фейсбуці.

Форостяк також уточнив, що за цією адресою, за попередніми даними, переховувався чоловік, який перебував у розшуку за правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганські дії із застосуванням вогнепальної зброї).

"Правопорушник застосував вогнепальну зброю, поранивши трьох поліцейських, і був застрелений на місці правоохоронцями, яких викликали на підмогу", - розповів Форостяк.

Як повідомляє "Думская", вбитий чоловік - відомий одеський проросійський діяч Валентин Дорошенко. Він називав себе "членом партії Сталіна", в 2010-му році він намагався балотуватися в мери Одеси, а роком раніше навіть викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель - приїжджав до муніципалітету на коні з мечем у руці.

Фото: dumskaya.net

Дорошенка розшукувала поліція як активного учасника заворушень біля будівлі обласного УВС під час Єврейської осені 2013 року. Йдеться про спробу відбити у правоохоронців затриманого лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова.

З'ясувавши, що Дорошенко повернувся додому, до нього нагрянули поліцейські - двоє оперативників Приморського відділу і дільничний. Тоді він дістав пістолет і напав на правоохоронців.

Оновлення. У перестрілці, крім поліцейських, також постраждав випадковий очевидець події, повідомили в поліції.

"У приміщенні, з якого велася стрілянина, поліцейські знайшли вхід в катакомби, де був виявлений цілий арсенал зброї. Вживаються заходи щодо її вилучення", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше одеським патрульним довелося відстрілюватися під час затримання п'яного водія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram