ГоловнаСуспільствоПодії

У 2017 році згоріли сім вагонів приміських поїздів

Два з них списано, три потребують капремонту, ситуація ще з двома незрозуміла.

У 2017 році на українській залізниці згоріли щонайменше сім вагонів приміських поїздів. Два з них і так очікувало списання, три потребують капітального ремонту, а можливість відновлення ще двох не з'ясована.

Про це йдеться у відповіді "Укрзалізниці"на запит кореспондента LB.ua.

Так, 15 липня невідомі підпалили тамбур вагона, який перебував у моторвагонному депо "Харків" в очікуванні списання. Вогонь перекинувся також на сусідній вагон.

25 серпня через технічну несправність загорівся приміський дизель-поїзд №6580 Королево - Тересва на перегоні Хуст - Бурштин. Один з вагонів потребує капітального ремонту. Начальника служби приміських пасажирських перевезень ЛЗ, начальника моторвагонного депо Королево, заступника начальника служби приміських пасажирських перевезень притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Фото: zk.dsns.gov.ua

Наступного дня, 26 серпня, на станції Кожанка загорілася електричка №828 Жмеринка - Київ, що належить Південно-Західній залізниці, через загоряння в тамбурі. У результаті пожежі згоріли два вагони, які потребують капітального ремонту.

Фото: dsns.gov.ua

3 грудня під час відстою на станції Яготин сталося загоряння в салоні електропоїзда. До відповідальності притягнуто машиніста, його помічника і головного інженера депо "Фастів", до якого була приписана електричка. Можливість відновлення двох вагонів визначатиме спеціалізована наукова організація.

Фото: kyivobl.dsns.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram