ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі затримали дезертира, який планував перейти на службу в Росію (оновлено)

Військовий самовільно покинув розташування свого підрозділу в квітні 2017 року.

У Запоріжжі затримали дезертира, який планував перейти на службу в Росію (оновлено)

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали в Запоріжжі військовослужбовця-контрактника Збройних сил України, який планував перейти на бік Росії.

"Правоохоронці встановили, що наприкінці квітня 2017 року, піддавшись проросійській пропаганді про нібито "кращі" перспективи служби в лавах Збройних сил РФ, український військовий самовільно залишив розташування свого підрозділу", - повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби затримали дезертира в обласному центрі в одній з квартир, де він переховувався.

Під час проведення обшуку в його тимчасовому житлі співробітники СБУ вилучили пістолет Макарова, пістолет Форт і майже 4 тис. патронів різного калібру. Також були виявлені підроблені печатки Міністерства оборони України, МВС і одного з райвійськкоматів Запоріжжя.

"За допомогою фальшивих печаток зловмисник планував виготовити нові документи, щоб приховати факт своєї участі в антитерористичній операції на боці української армії", - повідомили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.408 (дезертирство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу.

Оновлення. Як повідомляють на сайті військової прокуратури Південного регіону, дезертира затримали 16 січня.

Він служив у званні "старший матрос" у дислокованій у Бердянську військовій частині (А1965) 501-го окремого батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади.

Під час обшуку в нього вдома вилучили 2 040 патронів калібру 5,45 мм, 1 680 набоїв 7,62 мм, печатки та штампи військової частини А1965, Центрального об'єднаного районного військкомату Запоріжжя, інших цивільних і правоохоронних органів.

Окрім підозри в дезертирстві, військова прокуратура має намір пред'явити затриманому підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram