ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополит Онуфрій буде особисто хрестити п'ятого новонародженого в сім'ях священиків УПЦ МП

"Вибираємо день, збираємо дітей у соборі, запрошуємо когось із владик, щоб допоміг, і хрестимо всіх".

Митрополит Онуфрій буде особисто хрестити п'ятого новонародженого в сім'ях священиків УПЦ МП
Фото: Сергей Нужненко

Предстоятель Української православної церкви (Московський патріархат) митрополит Онуфрій заявив про готовність особисто хрестити п'ятого новонародженого в сім'ях священиків.

Як повідомляє центр інформації УПЦ, про це голова Церкви сказав на зборах духовенства Київської єпархії 25 грудня, відповідаючи на запитання із залу.

"Якщо ви хочете таку традицію, я не проти. Я думаю, нам потрібно п'яту (дитину хрестити. - Ред.). Вибираємо день, збираємо дітей у соборі, запрошуємо когось із владик, щоб допоміг, і хрестимо всіх, як цього вимагає Таїнство хрещення. Тож я готовий", - сказав предстоятель УПЦ.

Як відомо, предстоятель Грузинської православної церкви Патріарх Ілія хрестить третю і наступних дітей у сім'ях, батьки яких вінчалися в Церкві.

"У Грузії третю дитину хрестить Патріарх Ілля. Але він (Патріарх, - ред.) не йде для цього в пологовий будинок, а збирає всіх дітей і хрестить їх одночасно", - уточнив митрополит Онуфрій.

Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія II провів майже 50 масових хрещень. На сьогодні хрещениками Ілії II є понад 30 тисяч дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram