ГоловнаСуспільствоПодії

На Майдані організували протест проти м'якого покарання "тітушководу" Крисіну

Його люди вбили журналіста Веремія в 2014 році.

У понеділок, 25 грудня, на Майдані Незалежності в Києві близько 200 осіб вийшли на акцію протесту проти м'якого покарання Юрію Крисіну, який був "тітушководом" під час Революції гідності.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на акцію прийшли, зокрема, деякі народні депутати: Борислав Береза, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, 22 грудня Шевченківський районний суд засудив Крисіна до 4 років в'язниці умовно.

Суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін погодився за грошову винагороду в сумі 20 тис. доларів зібрати групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану.

18 лютого він і його спільники зібралися на Михайлівській площі в Києві для блокування і побиття мітингувальників. Близько 21:00 цього ж дня вони з допомогою гранати зупинили автомобіль, в якому їхав журналіста В'ячеслав Веремій, витягли його з авто і побили битами. Один із "тітушок" після цього вистрілив у журналіста. Від отриманих поранень Веремій помер у лікарні.

Суд визнав, що дії Крисіна підпадають під ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Крисін у суді визнав свою провину в інкримінованих йому злочинах, а саме - в хуліганстві та завданні тілесних ушкоджень. Він заперечує, що умисно вбив Веремія. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста вчинив житель Горлівки Джалал Алієв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram