ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав київського священика, який оголосив труп своєї дружини мощами

"Коли викопали труну, то вирішили зробити саркофаг для останків померлої, які були нетлінні".

Суд виправдав київського священика, який оголосив труп своєї дружини мощами
Николай Наслудов
Фото: fakty.ictv.ua

Дарницький районний суд Києва виправдав і визнав невинним священика Миколу Наслудова, якого звинувачують у тому, що він викопав труп своєї дружини і виставив його для поклоніння в церкві в селищі Бортничі в Дарницькому районі Києва.

Вирок суду від 12 грудня доступний в Єдиному реєстрі судових рішень.

Настоятеля храму на території Покровської парафії Української Православної Церкви Московського патріархату звинувачували в тому, що вночі 14 лютого 2015 року відкопав недавно поховану жінку і, поклавши її біля вівтаря церкви, змушував парафіян поклонятися і цілувати тіло.

Наслудову інкримінували ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу (наруга над могилою або над тілом померлого).

Він під час судових дебатів і виступаючи з останнім словом свою провину категорично заперечував.

Наслудов заявив, що дочка померлої надала свій дозвіл, щоб труну матері перепоховали, оскільки виявилося, що тіло розміщене поряд із ґрунтовими водами й існує небезпека для людей.

"Коли викопали труну, то вирішили зробити саркофаг для останків померлої, які були нетлінні. Хто саме викопав тіло, він не знає, ніяких обрядів він не проводив. Оскільки був піст і він не міг вирішити питання з саркофагом відразу - тіло було в приміщенні", - переказуються у вироку покази священика.

Донька померлої відмовилася від претензій до підсудного.

"Труна матері стояла не в тому приміщенні, де проводили служби. [Донька] вважає, що схиляння це не знущання. Не встигли перепоховати, оскільки саркофаг не встигли виготовити. Вважає, що наругу над тілом матері вчинили працівники міліції", - сказано в судовому рішенні.

УПЦ (МП) надала суду довідку, що обвинувачений священик організував секту.

Однак суд вирішив, що сторона обвинувачення не довела причетність Наслудова до наруги над могилою дружини. Суд вирішив визнати священика повністю невинним і виправдати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram