ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві священик викопав тіло співмешканки і оголосив його мощами

Парафіяни 12 днів цілували останки, виставлені в церкві

У Києві священик викопав тіло співмешканки і оголосив його мощами
Фото: http://fakty.ictv.ua

Священик Московського патріархату, настоятель Свято-Покровського храму в приватному секторі на околиці Києва отець Микола Наслудов відкопав недавно поховану жінку і, поклавши її біля вівтаря церкви, змусив прихожан поклонятися і цілувати тіло.

Про це йдеться в сюжеті ICTV.

Жінка померла півроку тому, вона була співмешканкою батюшки. Той поховав її у себе в городі. Проте напередодні священик розповів парафіянам про свій сон, в якому померла нібито закликала викопати її, що він і зробив. Труну з тілом простояла у церкві 12 днів. Священик говорив парафіянам, що жінка - свята, змушував людей молитися на неї і цілувати "мощі", які перед цим півроку пролежали в землі.

Нещодавно померла ще одна парафіянка храму, онкохвора жінка. Священик теж обіцяв поховати її у дворі, проте люди викликали міліціонерів.

Щоб винести тіла, міліції довелося проводити цілу спецоперацію, оскільки на території церкви, крім батюшки, живуть близько сотні парафіян, у тому числі з дітьми. Ці люди кинулися перешкоджати правоохоронцям. Під ранок міліція таки змогла потрапити всередину із санкцією на обшук на руках. 61-річний батюшка, який очолював паству понад 30 років, забороняв себе знімати, погрожував журналістам і мало не розбив камеру.

Жителів храму відправили в медичні установи, що спеціалізуються на психічних розладах.

Зараз приміщення храму дезінфікують, з території вивезли тіла, а труни - викопану із землі і нову, заготовлену для недавньої покійної - жителі довколишніх будинків спалили на вулиці недалеко від церкви.

Настоятеля храму затримали, йому інкримінують осквернення могили (до 7 років в'язниці).

Керівництво УПЦ Московського патріархату запевняє, що давно помітило неадекватність священика і ще три роки тому заборонило йому проводити служби, однак той не погодився і силою не пускав нових настоятелів, утримуючи храм за собою роками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram