ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ виклала зізнання організатора теракту в Харкові

Терорист зізнався в убивстві чотирьох осіб за 10 тисяч доларів

Служба безпеки України виклала на своєму YouTube-каналі відеозапис зізнання харків'янина, який організував теракт в Харкові, в результаті якого загинули чотири людини.

"У листопаді минулого року я познайомився з представником спецслужб, з яким зустрівся в Бєлгороді, і отримав від нього завдання на збір і відеофіксацію пересування українських військ і техніки. До лютого я постачав ці відеоматеріали, в лютому він запропонував мені підібрати об'єкт під закладку МОН-100. Я вивчив анонси заходів, присвячені 22 лютого... Погодив цей об'єкт зі своїм куратором і отримав від нього міну через сховок. Я підготував цю міну для підриву дистанційним методом самостійно, самостійно провів рекогносцировку. Після отримання від свого спільника інформації, що колона пішла, я активував вибуховий пристрій і відзвітував того самого дня своєму куратору, що завдання виконано. Після чого я погодив з ним суму винагороди - 10 тисяч американських доларів, які мав отримати на території Російської Федерації", - повідомив підозрюваний на допиті.

"Міна була встановлена під кутом, щоб постраждали максимально передні ряди, в яких йшли представники добровольчих батальйонів і націоналістичної молоді", - додав він.

Нагадаємо, 22 лютого під час мирної ходи в центрі Харкова стався вибух, у результаті якого загинули четверо людей, одинадцять отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram