ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: бойовики можуть повернути відведене озброєння за 30 хвилин

Під виглядом відведення озброєння сепаратисти перегруповують сили

Штаб АТО: бойовики можуть повернути відведене озброєння за 30 хвилин
Фото: EPA/UPG

Бойовики відводять важке озброєння від лінії фронту на невелику відстань і можуть за півгодини повернути техніку на вихідні позиції.

Про це сказав спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу.

"Бойовики відводять свою техніку лише частково і на відстань, яку можна подолати протягом 30 хвилин. Крім того, за словами спікера спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкла Боцюрківа, місія досі не має чіткої інформації з приводу номенклатури військової техніки і подальшого розміщення військових озброєнь, що унеможливлює моніторинг відведення техніки бойовиків", - повідомив він.

За інформацією розвідки, під виглядом відведення важкого озброєння бойовики здійснюють передислокацію і ротацію, зміцнення оборонних ліній, нарощування угруповань військ, посилення позицій для ведення прифронтової розвідки.

"Зокрема, з міста Дебальцеве військову техніку і живу силу бойовиків передислоковують у район населених пунктів Піски, Мар'їнка і Широке. А з міста Брянка в бік Дебальцевого пройшла колона, яка включає близько 100 одиниць техніки", - додав він.

Напередодні, за словами Лисенка, колона РСЗВ "Град" та іншої військової техніки - загалом до 50 одиниць - попрямувала з Донецька в бік Маріуполя.

При цьому через залізничну станцію Іловайськ прибувають потяги з території РФ з військовою технікою, боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко пообіцяв, що в разі загострення ситуації відведене з позицій сил АТО на Донбасі озброєння швидко повернуть назад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram