ГоловнаСуспільствоЖиття

Через негоду знеструмлено 23 населені пункти в трьох областях

ДСНС попереджає про погіршення погодних умов.

Через негоду знеструмлено 23 населені пункти в трьох областях
Фото: EPA/UPG

Через ускладнення погодних умов - випадання мокрого снігу, дощу і пориви вітру - в трьох областях України знеструмлено 23 населені пункти.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Протягом 17-18 грудня в результаті ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 23 населених пунктів у 3 областях, а саме: Сумська - 15 н.п., Дніпропетровська - 6 н.п. і Черкаська - 2 н.п.", - йдеться в повідомленні.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Повідомляють також про погіршення погодних умов у понеділок, 18 грудня, в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській і Сумській областях. Тут можливий дощ і сніг, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, хуртовини. У Дніпропетровській, Херсонській і Харківській областях вночі місцями сильний дощ.

Також по всій Україні, крім західних областей, місцями пориви вітру 15-20 м/с.

У столиці та Київській області також очікується ускладнення погодних умов: вранці і вдень сильний сніг, заметіль, пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця. Очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 см.

Нагадаємо, через негоду 17 грудня було знеструмлено 50 населених пунктів у двох областях на заході України. Раніше в результаті інтенсивних опадів в Закарпатській області з берегів вийшли річки, затопивши майже 1000 будинків, було обмежено рух транспорту на декількох автомагістралях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram