ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів за останню добу на Донбасі зменшилася

Втрат або поранених серед українських військових немає.

Кількість обстрілів за останню добу на Донбасі зменшилася
Фото: Стоп-кадр видео Анатолия Степанова

За минулу добу, 15 грудня, зменшилася кількість обстрілів в районі проведення АТО. Однак повного дотримання режиму припинення вогню немає, бойовики продовжують застосовувати озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомляє штаб АТО.

«На Луганському напрямку зафіксовано два факти порушення перемир'я. Увечері 15 грудня ворог більш ніж на дві години вів вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів і кулеметів по оборонних укріпленнях навколо Троїцького, випустивши всього близько 40 мін», - наголошується в повідомленні.

Також з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали захисників Жовтого.

На Донецькому напрямку в першій половині доби окупанти з 82-мм мінометів вели вогонь поблизу Опитного. З гранатометів різних видів бойовики обстріляли захисників Водяного і шахти Бутівка, з легкого піхотного озброєння - захисників Пісків і Авдіївки. З міномета калібру 82-мм тричі стріляли по захисниках Мар'їнки.

Всього за минулу добу російсько-терористичні війська вісім разів обстріляли позиції ЗСУ. У половині випадків українські воїни придушували вогневу активність супротивника.

У результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Нагадаємо, вчора штаб АТО нарахував 5 обстрілів на Донецькому напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram