ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик, який пред'явив на українському блокпосту військовий квиток "ДНР", отримав 8 років

Він уходив до підрозділу "Оплот" і отримав звання "єфрейтора".   

Бойовик, який пред'явив на українському блокпосту військовий квиток "ДНР", отримав 8 років
Фото: Макс Требухов

Іллічівський районний суд Маріуполя засудив 46-річного мешканця Старобешівського району Донецької області до 8 років позбавлення волі. Його визнали винним за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу - участь у терористичній групі.

Про це повідомила  прес-служба прокуратури Донецької області.

Бойовик у вересні 2014 року із власної ініціативи вступив до складу терористичної організації "ДНР", де прослужив півтора року. Входив до підрозділу "Оплот", де був механіком-водієм бойової машини піхоти. Також був зарахований в одну з частин т.зв. "Міноборони ДНР", де отримав звання єфрейтора.

У березні 2016 року на блокпосту у Волноваському районі пред'явив українським прикордонникам військовий квиток "ДНР", після чого був затриманий.

Ще про один схожий вирок повідомляє прес-служба Луганської прокуратури. Інформатор "ЛНР", який 2015 року збирав інформацію про Збройні сили України в Кремінському районі, Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному, був засуджений до 4 років і 5 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, що нині у Мінську домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР" у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це має відбутися до новорічних та різдвяних свят. На другому етапі Україна повинна буде звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram