ГоловнаСуспільствоЖиття

У Первомайськ уперше з 2008 року почали курсувати поїзди

Місцеві жителі влаштували з цього приводу невеличке свято з шампанським і тортом.

Сьогодні вночі в місто Первомайськ (Миколаївська область) прибув перший з 2008 року далекий поїзд. Місцеві жителі влаштували з цього приводу невеличке свято з шампанським і тортом, незважаючи на його прибуття о першій годині ночі.

Кореспондент LB.ua повідомляє, що з 10 грудня, коли набув чинності новий графік руху, "Укрзалізниця" спрямувала поїзд №120 "Львів - Запоріжжя" за маршрутом Жмеринка - Балта - Первомайськ - Знам'янка - Кропивницький - Знам'янка. Раніше відрізок від Жмеринки до Знам'янки був прокладений через станцію ім. Шевченка (Сміла).

Зроблено це було на численні прохання місцевих жителів. Жителі Первомайська понад рік вимагали, щоб через їхнє місто пустили поїзди на захід України і в Київ, вони зібрали понад 3 тисячі підписів під відповідним зверненням (близько 5% населення міста).

Зустрічати перший поїзд, незважаючи на пізній час, вийшли близько двох десятків активістів, які домагалися його запуску. Вони спекли торт для поїзної бригади та роздали квіти всім провідникам. "Ми сподіваємося, що цей поїзд буде першим кроком у відновленні залізничного сполучення Первомайська і сусідніх міст з Україною", - сказав LB.ua місцевий депутат Валерій Косовський.

Першого дня висадка-посадка поїзда №120 на станції Первомайськ-на-Бузі склала близько 100 осіб.

Нагадаємо, що через Первомайськ також курсує приміський поїзд Помічна (Кіровоградська область) - Подільськ (Одеська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram