ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі київських Березняків перекрили вулицю через чергове будівництво (оновлено, додано фото)

У сквері, який активісти відстояли в 2013-му, будують ТРЦ з McDonalds.

Жителі мікрорайону "Березняки" в Києві перекрили вулицю Миколайчука (колишня Серафимовича), протестуючи проти початку будівельних робіт у сквері, який вони відстояли чотири роки тому.

Про це повідомляють у групі "Березняки (Київ)" у фейсбуці.

На початку осені виявилося, що разом із реконструкцією теплотраси розпочали підготовчі роботи для будівництва по вулиці Миколайчука 19-19а. З'явилися чутки, що будуватимуть McDonalds. Потім виявилося, що територію віддали під забудову торгово-офісного комплексу з закладом громадського харчування.

У понеділок на місці скандального будівництва з'явилися паркани. Люди у відповідь організовують перекриття вулиці на пішохідному переході.

За зверненням місцевих жителів прокуратура порушила кримінальне провадження, але поки що це забудовника не зупиняє.

Оновлення. Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця події, поліція охороняє встановлений паркан. При цьому правоохоронці не звертають уваги на водіїв, які об'їжджають перекриту вулицю тротуаром і наражають на небезпеку пішоходів.

Час від часу серед протестувальників з'являються люди, які намагаються спровокувати бійку.

Поки що держустанови ніяк не відреагували на звернення мешканців району, які вимагають зупинити будівництво. Огорожу встановили прямо на реконструйованій восени теплотрасі, і вже знищені зелені насадження, якими ушляхетнювали сквер місцеві жителі і "Зеленбуд".

На місці протесту постійно перебувають представники забудовника і найняті забудовником "тітушки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram